Ο Ιούλιος Καίσαρας το 45 π.Χ. έδωσε εντολή στον Έλληνα Σωσιγένη τον Αλεξανδρινό να του φτιάξει ημερολόγιο με δώδεκα μήνες, με την 1η Ιανουαρίου να είναι η αρχή του χρόνου. Το συγκεκριμένο ημερολόγιο, διήρκησε αιώνες, μέχρι και την πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.
Τότε, ο Πάπας Γρηγόριος ο 13ος , επενέβει για να διορθώσει την απόκλιση που παρουσίαζε το Ιουλιανό ημερολόγιο κατά 15 ημέρες από την χρονική ροή του έτους. Καθιέρωσε το κάθε έτος στις 365 ημέρες και ανά τέσσερα έτη, πρόσθεσε μία επιπλέον ημέρα (δηλαδή 366 ημέρες στο σύνολο).
Η παραπάνω πορεία στην καθιέρωση του ημερολογίου με 365 ημέρες, μοιάζει σαν παραμύθι, γιατί δημιουργήθηκε χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν θεμελιώδεις γεωμετρικές αρχές, όπως οι μοίρες του κύκλου που είναι 360 και κατ’ επέκταση της αντίστοιχης περιστροφής του πλανήτη μας Γαία Δήμητρα Άρτεμης γύρω από τον Ζωοδότη Ήλιο μας, Απόλλωνα.
Στην Αρχαία Ελλάδα, οι μήνες ήταν 13.Κάθε μήνας αριθμούσε 27 ημέρες και ο 13ος μήνας αριθμούσε 36 ημέρες (Σύνολο: 27*12 + 36= 360 ημέρες). Η ολοκλήρωση της περιστροφής του Πλανήτη μας γύρω από τον Ήλιο λαμβάνει χώρα κατά την διάρκεια του καλοκαιριού (31η Ιουλίου με το ισχύον ημερολόγιο) και αρχίζει το επόμενο έτος (γνωστή σε εμάς Πρωτοχρονιά), όπου συμβαίνει και το μοναδικό φαινόμενο της Ευθυγράμμισης του Ήλιου μας με το Αστρικό Σύμπλεγμα του Σειρίου (γνωστή και ως Επιτολή του Σειρίου).
Βλέπουμε, λοιπόν, ότι για αιώνες τώρα βιώνουμε την απόλυτη αλλοίωση του χρόνου με ημερολόγια που καθιερώθηκαν και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα της αμοιβαίας αλληλεπίδρασης μας με το Σύμπαν. Κανένας δεν τεκμηρίωσε το πώς φθάσαμε να μετράμε 12 μήνες ετησίως έναντι των 13 μηνών που προϋπήρχαν στην Αρχαιότητα, ούτε πως το θέλημα ενός Ρωμαίου Αυτοκράτορα καθιέρωσε μία ετήσια αρχή την 1η Ιανουαρίου χωρίς καμία λογική εξήγηση.
Και μετά από όλα αυτά τα χρόνια, το θέμα του χρόνου έρχεται πάλι στο προσκήνιο με το βιβλίο του κυρίου Αρτέμη Σώρρα “ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ – ΕΛΛΗΝ ΓΕΝΑΘΛΟ”. Εκεί θέτονται όλα τα δεδομένα και αποδείξεις για την μέτρηση του πραγματικού χρόνου και τα δόλια συμφέροντα όσων εδραίωσαν την ψεύτική του μέτρηση.
Μπάμπης Κυπριώτης