Κάτω από την άμμο της αιώνιας ερήμου, στη σκιά των πυραμίδων της Γκίζας, φαίνεται να κρύβεται ένα μυστικό που εάν αποδειχθεί αληθινό, μπορεί να ανατρέψει όσα γνωρίζουμε για την ιστορία του ανθρώπου και τον πολιτισμό της αρχαίας Αιγύπτου. Υποθέσεις κάνουν λόγο για μια ολόκληρη υπόγεια πόλη, μεγαλύτερη σε έκταση από τις ίδιες τις πυραμίδες. Παρότι η επιστημονική κοινότητα δεν έχει προχωρήσει σε επίσημες επιβεβαιώσεις, τα σενάρια αυτά, αν επαληθευτούν, θα προκαλέσουν νέο κύμα ερευνών και ερωτημάτων για τον ρόλο και τη φύση των αρχαίων πολιτισμών.
Τα στοιχεία δεν περιορίζονται μόνο σε γεωλογικές ενδείξεις για υπόγειες δομές. Πληροφορίες από έρευνες δείχνουν πως η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας συγκεντρώνει και «κατευθύνει» ηλεκτρομαγνητικά πεδία στο εσωτερικό της. Αυτό υποδηλώνει πως οι κατασκευαστές της διέθεταν τεχνογνωσία πέρα από την εποχή τους, γνώση που αγγίζει τα πεδία της φυσικής, της αρχιτεκτονικής, ακόμα και της ενέργειας.
Αν τελικά όλα αυτά τα ευρήματα επιβεβαιωθούν, το φως της αλήθειας δεν θα μείνει περιορισμένο στην Αίγυπτο. Θα απλωθεί και για τις πυραμίδες στο Σουδάν, το Περού, το Μεξικό, το Ιράκ και αλλού. Θα ξεκινήσει ένας νέος κύκλος αναζήτησης: Είναι συνδεδεμένες μεταξύ τους; Ανήκουν σε έναν κοινό πολιτισμικό ή ενεργειακό χάρτη; Ποιες δυνάμεις και ποια τεχνολογία χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία τέτοιων επιβλητικών κατασκευών;
Οι πυραμίδες δεν ήταν απλά μνημεία, αλλά ενεργειακοί κόμβοι, σημεία σύνδεσης ανθρώπου και πλανήτη, κατασκευασμένα με συγκεκριμένη λειτουργία: την εξισορρόπηση και αρμονία του περιβάλλοντος με τον ίδιο τον άνθρωπο.
Η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας, λειτουργεί ως μηχανισμός μετατροπής συχνοτήτων, διαχέοντας ελεγχόμενη ενέργεια που ενισχύει τη ζωή στη Γη. Αυτό το φως δεν είναι μόνο φυσικό, είναι και γνώση, είναι αυτογνωσία, ένας φάρος για τον άνθρωπο, που αν το αναγνωρίσει, μπορεί να πορευτεί στον δρόμο της αρμονίας και της πνευματικής ευημερίας.
Η αναζήτηση αυτής της αλήθειας οδηγεί σε αρχαία κείμενα, όπου διατυπώνεται η γνώση για την ουσία της ύπαρξής μας, για το φως που κατοικεί εντός μας. Μέσα από έννοιες, σύμβολα και μνήμες, αποκαλύπτεται μια θέαση που ενώνει το παρελθόν με το μέλλον, και τη Γη με το άπειρο. Στην καρδιά αυτής της γνώσης, σύμφωνα με τον Αρτέμη Σώρρα, που αποτύπωσε στο βιβλίο του σχετικά με την σύνδεση των γεωδετημένων χώρων: Μαντείο Δελφών – Πυραμίδα Χέωπα και Πυραμίδα Μάωνα, βρίσκεται η πύλη που οδηγεί τον άνθρωπο όχι μόνο στην κατανόηση του κόσμου, αλλά και στη δική του ολοκλήρωση, τη θέωσή του.
Χ.Β.