Αξιολόγηση Για Όλους, Εκτός Από Τους Ίδιους: Η Υποκρισία Της Κυβέρνησης Ξεχειλίζει!

Τέλος της μονιμότητας στον δημόσιο τομέα;
Αυτό άφησε να εννοηθεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ.Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και μάλιστα μέσα στο πλαίσιο μιας συνταγματικής αναθεώρησης μελλοντικά.

Αλήθεια, θα θέλαμε πολύ να δούμε ποιοι 180 βουλευτές θα προχωρούσαν σε μια ψήφιση για την αναθεώρηση μιας τέτοιας συνταγματικής διάταξης, όταν οι προσλήψεις στον δημόσιο τομέα λειτουργούσαν για χρόνια ως ‘’όπλο” συντήρησης του κομματικού καθεστώτος και οι “υποχρεώσεις” αμφίδρομα είναι καλά κλειδωμένες ως αλισβερίσι.

Παραπέτασμα καπνού ως αποπροσανατολισμός για κάποια άλλα θέματα μείζονος σημασίας
που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία ή τελικά θα κάνει πράξη η κυβέρνηση όσα ανήγγειλε πριν χρόνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνεντεύξεις του; Οψόμεθα …

Βέβαια, όταν η κυβέρνηση και τα λοιπά κόμματα απαιτούν άρση μονιμότητας στον δημόσιο τομέα, θα πρέπει να κατοχυρώσουν συνταγματικά και την άρση της ασυλίας για τον εαυτό τους γιατί μετά δεν ισχύει το δημοκρατικό πολίτευμα, αλλά η επαίσχυντη ολιγαρχία που αποφασίζει χωρίς την βούληση των Ελλήνων πολιτών, που δεν έχουν την διοίκηση όπως συμβαίνει στην πραγματική δημοκρατία και δε μπορούν να άρουν αυτούς, που τους βλάπτουν ατομικά και συλλογικά ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη για τις πράξεις τους.

Από την άλλη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν δίστασε να επισημάνει ότι «οι πολίτες, οι οποίοι επί
δεκαετίες χαρακτηρίζονταν νοικοκυραίοι, φαίνεται έχουν κουραστεί να βλέπουν τη ζωή τους να
επηρεάζεται από τις δυνατές φωνές μικρών μειοψηφιών», χωρίς να αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση ότι εκείνη την στιγμή αυτοχαρακτηρίζεται με δημόσια ομολογία.

Εκατομμύρια νοικοκυραίοι Έλληνες στα 2 χρόνια μνήμης από το δυστύχημα στα Τέμπη, δεν βγήκαν στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν για την εύρυθμη λειτουργία των αρχών αλλά γιατί μια μειοψηφία έχει καταλύσει την χώρα και το συνταγματικά κατοχυρωμένο δίκαιο των Ελλήνων, για τον σεβασμό και την προστασία της αξίας των ανθρώπων και της ασφάλεια τους. Κουράσατε…..

Όσον αφορά το ζήτημα της αξιολόγησης στο Δημόσιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι
η Νέα Δημοκρατία έχει διαχρονικά ταχθεί υπέρ της. Ανέφερε χαρακτηριστικά, πως «η αξιολόγηση πρέπει να εφαρμόζεται για όλους, και στο Δημόσιο», τονίζοντας ότι η διαδικασία αυτή «πρέπει να έχει
συνέπειες».

Και είναι η μόνη φορά ίσως, που όλοι θα συμφωνήσουν ομόφωνα με την κυβέρνηση ,εφόσον όμως η
αξιολόγηση ξεκινήσει πρώτα από τους ίδιους που κυβερνούν , με αξιολογητές τους Έλληνες πολίτες,
που θα καλύπτονται νομικά και θεσμικά βάσει συντάγματος δημιουργώντας τις υποδομές γι’ αυτό το
εγχείρημα, προχωρώντας μάλιστα το θέμα των συνεπειών που θα προκύψουν, άμεσα με συνοπτικές
διαδικασίες .

Όλα πρέπει να είναι αμφίδρομα, ειδάλλως το να ξεκινά η αξιολόγηση στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα εκτός από την διοικητική κεφαλή αυτού, είναι σαν να ξεκινάς να κτίζεις σπίτι από την σκεπή και όχι από τα θεμέλια.

Κανένας λογικός άνθρωπος δεν είναι ενάντια στην αξιολόγηση του δημόσιου τομέα, από την στιγμή που θα γίνεται με δίκαιο και με γνώμονα την βελτίωση όλων των δομών και υπηρεσιών, αλλά και των ίδιων των δημοσίων υπαλλήλων, ώστε να λειτουργούν όλα εύρυθμα και άμεσα. Η αξιολόγηση μπορεί να συνεισφέρει στην διαφάνεια και την λογοδοσία στον δημόσιο τομέα, καθώς και να μειώσει το φαινόμενο της γραφειοκρατίας έχοντας διορθωτικό χαρακτήρα ώστε να επέλθει η επανόρθωση, όπου προκύπτουν σφάλματα και ο κάθε υπάλληλος να εργάζεται εκεί που πραγματικά και αξιοκρατικά μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα. Η παραδειγματική τιμωρία πρέπει να επιβάλλεται, κυρίως στην κατάχρηση εξουσίας και δημοσίων αγαθών μέσω της αποδεικτικής διεργασίας.

Η πολιτεία δεν πρέπει να είναι τιμωρός ούτε ο μεσολαβητής συμφερόντων και σκοτεινών κέντρων, αλλά αρωγός της προσπάθειας για ανέλιξη όλων των δομών που πλαισιώνονται από πολίτες για τους πολίτες. Αυτή είναι η ουσία εξάλλου. Η εξ-ουσία υπάρχει όταν τα συμφέροντα των λίγων υπερτερούν από το δίκαιο των πολλών και επιβάλλονται με νόμους.

Ας μην ξεχνάμε επίσης, ότι η κομματική πολιτική τα τελευταία χρόνια έχει φέρει σε τέλμα συνανθρώπους μας με αποτέλεσμα να φεύγουν στο εξωτερικό προς αναζήτηση εργασίας κατά χιλιάδες , με πιο δίκαιες συνθήκες και αξιοκρατικές διαδικασίες στερώντας παράλληλα από την χώρα πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό.

Οι Έλληνες ποτέ δεν έχουν φοβηθεί την εργασία και είναι βάσει στατιστικών της Eurostat για τo 2024,
οι πιο σκληρά εργαζόμενοι υπάλληλοι της ευρωζώνης με 39,8 ώρες, ξεπερνώντας κατά περίπου 4 ώρες την εβδομάδα τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, και επ’ουδενί τεμπέληδες όπως υπονοούν εμμέσως πλην σαφώς τα νέα δεδομένα που θέλει το κυβερνητικό σχήμα να περάσει και μάλιστα με συνταγματική αναθεώρηση, υιοθετώντας τις απαιτήσεις και ανακοινώσεις της Τρόικας ,που αυτοί έφεραν μέσα στην χώρα.

Ας ξεκινήσει λοιπόν ο έλεγχος της αναποτελεσματικότητας από την βουλή, για να δούμε πως πραγματικά εργάζονται, για ποιους και πόσες ώρες, αυτοί που κουνούν το δάχτυλο για την μονιμότητα και αξιολόγηση και έχουν “κατσικωθεί” οι ίδιες φατρίες για δεκαετίες στο σβέρκο των Ελλήνων.

Κανένα κυβερνών κόμμα δεν έχει τολμήσει να καταθέσει στον Άρειο Πάγο τις προγραμματικές του δηλώσεις ώστε να αποτελούν δέσμευση οι προεκλογικές αναγγελίες και να έχει κάθε πολίτης το έννομο συμφέρων να αποταθεί στην δικαιοσύνη για την αθέτηση τους. Μόνο η Ελλήνων Συνέλευσις πρωτοστατεί και σε αυτό, που με γνώμονα πάντα το δίκαιο των Ελλήνων έκανε γνωστή την απόλυτη θέση της για την εργασία και την ασφάλεια του συνόλου με ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα.

Καμιά ασυλία για κανέναν και εργασία για όλους ώστε να υπάρχει οικονομική ευδαιμονία. Η Ελλήνων Πολιτεία που θα δημιουργηθεί μέσα από την Ελλήνων Συνέλευσις διασφαλίζει την εργασία σε κάθε πολίτη ξεχωριστά και αξιοκρατικά δομώντας από την αρχή την εκπαίδευση όπου θα παρέχεται εντελώς δωρεάν σε κάθε ελληνόπουλο, ανακαλύπτοντας και προωθώντας τα ταλέντα του ώστε να διαπρέψει στον τομέα που θέλει κάθε παιδί.

Οι διαρκείς επιδοτούμενες εκπαιδεύσεις για τους εργαζόμενους και η μισθολογική αναγνώριση θα επιφέρουν την εξυγίανση δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς όλοι θα επιδιώκουν ως πολίτες πλέον που γνωρίζουν και αναγνωρίζονται από την πολιτεία τους ,να υπάρχει δημιουργική ανέλιξη με βάση την απόδοση της εργασίας και της εύρυθμης λειτουργίας όλων των δομών.

Επιτέλους θα πρέπει να νοήσουμε όλοι ότι η εργασία είναι έργο και όχι δουλειά, που ανελίσσει τον ίδιο τον άνθρωπο και η ηθική και η οικονομική αναγνώριση είναι το αποτέλεσμα αυτού του δημιουργικού έργου που η Ελλήνων Συνέλευσις επικροτεί και δεσμεύεται να το εφαρμόσει αξιοκρατικά για το ατομικό και συλλογικό συμφέρον.

Αικατερίνη Δημητρίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *