Την τελική έγκριση για έναν νόμο που απαγορεύει τη χρήση τροφίμων και ζωοτροφών που παράγονται στο εργαστήριο έδωσε η Ρώμη, καθώς και η πρόταση που έχει ήδη εγκριθεί από τη Γερουσία πέρασε με 159 ψήφους υπέρ έναντι 53 κατά, απαγορεύοντας τη χρήση, την πώληση, την εισαγωγή και την εξαγωγή τροφίμων και ζωοτροφών «από κυτταρικές καλλιέργειες ή ιστούς που προέρχονται από σπονδυλωτά ζώα».
Οι επικριτές του νομοσχεδίου ισχυρίζονται ότι η παραγωγή κρέατος χωρίς την εκτροφή ζώων θα περιορίσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και θα προσφέρει μια επιλογή για τους καταναλωτές που θα εκτιμούσαν την κατανάλωση ενός προϊόντος που δεν περιλαμβάνει σφαγή.
Για ακόμα μια φορά, μερίδα ”επιστημόνων” που προβάλλονται επιτακτικά από τα κεντρικά ΜΜΕ, θέλουν να περάσουν ένα αφήγημα “κλιματικής αλλαγής”, που θα φέρει ραγδαίες επιπτώσεις στην οικονομία, όπως επίσης επισιτιστική κρίση και μόλυνση. Από την άλλη μεριά, μια άλλη μερίδα επιστημόνων που “όλως τυχαίως” ποτέ δεν ακούγονται από τα κεντρικά ΜΜΕ, υποστηρίζουν τα εντελώς αντίθετα, γκρεμίζοντας το αφήγημα με αδιάσειστα επιστημονικά τεκμήρια που και ένα μικρό παιδί μπορεί να αντιληφθεί…
Τα τρόφιμα αυτά που παράγονται σε εργαστήριο εμπεριέχουν χημικά πρόσθετα και γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς, που ως γνωστόν είναι επιβαρυντικά και επικίνδυνα για τον οργανισμό και την υγεία, αλλά επιπλέον επηρεάζουν τη φυσική ισορροπία του περιβάλλοντος με αρνητικές συνέπειες για το οικοσύστημα.
Η απαγόρευση της χρήσης τροφίμων και ζωοτροφών που παράγονται σε εργαστήριο πρέπει να θεωρηθεί ως προστασία της υγείας του πληθυσμού και του περιβάλλοντος. Είναι αναγκαίο να υπάρξουν συστηματικοί έλεγχοι και αυστηρές ρυθμίσεις που να εξασφαλίζουν ότι τα τρόφιμα και οι ζωοτροφές που καταναλώνουμε είναι ασφαλή και υγιεινά. Επιπλέον, πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην προώθηση της φυσικής παραγωγής τροφίμων και ζωοτροφών σε αγροκτήματα, προκειμένου να διατηρηθεί η βιωσιμότητα του περιβάλλοντος και να διασφαλιστεί η υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων. Τέλος, είναι σημαντικό να ενισχυθεί η αγροτική οικονομία και να προωθηθεί η διατροφική αυτάρκεια, προκειμένου να διατηρηθούν οι οικονομικές ευκαιρίες για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους.
Συνοψίζοντας, η Ρώμη είναι παράδειγμα προς μίμηση για την Ελληνική κυβέρνηση και για όλες τις κυβερνήσεις της ΕΕ, που θα πρέπει και αυτές με την σειρά τους να απορρίψουν αυτή την αφύσικη και εξωφρενική πορεία που προσπαθούν να επιβάλλουν συγκεκριμένα κέντρα εξουσίας, βάλλοντας ευθέως κατά της φυσιολογίας του ανθρώπου και του περιβάλλοντος.